Yucatan

 

Chuburna

-är en liten och lugn fiskeby som ligger vid Mexikanska gulfen. Här finns småbutiker att handla det nödvändigaste i och flera restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur, grillad kyckling mm.

Ett fantastisk område för att komma ner i varv, njuta av värmen, bada i det sköna havet, eller gå långa promenader längs stranden.

Kustlinjen från Porgreso till Chuburna är helt orörd och man ser mycket lite till turister och kommers. Till chuburna kommer Meridaboorna och firar sina ledigheter eller sin välförtjänta helgledighet.

I Chuburna finns det två små kyrkor och en skola och har man tur kan man få se skolbarnen ha uppvisningar med dans och musik på torget. Inget tillfälle att fira går till spillo i Mexico. 

I denna enkla by ligger vårt fantastiska stenhus som vi hur ut.

Under tiden vi har varit i byn har vi lärt känna lite av lokalbefolkningen samt inflyttade skandinaver och nordamerikaner. Vi har gott om kontkater på tips och allt som behövs under vistelsen.

 

Vill du veta om vädret i Chuburna; klicka här

 

Merida

-är en stad vi älskar. En otrolig fin gammal kolonialstad som är inspirerad av franskmännen som var många i denna stad. Staden är Mexicansk och här hittar du både Shopping och bra restaranger. Du hittar klassiskt handgjorda produkter från Mexicanska landsbygden. Stort musikintresse finns i stan och de t är ofta många olika koncerter som pågår. Titta i Yucuatantoday för mer info. Om du vill shoppa och uppleva en fin och historisk Mexicansk storstad så hittar du massor att välja på i Merida.

 

Progreso

-är vår närmaste stad och ligger 20 minuter med bil från vårt hus. Staden är fortfarande väldigt Mexicansk och har en lång fin strandpromenad med massor av bra restauranger. 2 gånger i veckan anländer kryssningsfartyg intil den långa piren som sträcker sig 5 km ut i mexicogulfen. Under dessa dagar kryllar det av Mexicansk hantverk som säljs från små stands både i byn och längs strandpromenaden.

Här hittar du även små affärer där du kan köpa allt från mat och grönsaker till skor, halsband och Mexicansk handarbete och till billiga priser. 

 

Dubbeltklicka på bilden för att få ett bildspel:

 

 

 

 


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)