Tips

Hur åker man hit?

Det finns många sätt att ta sig hit. Antingen åker man till Cancun och tar bil eller buss därifrån. Enklast är förstås bil. men vill man klara sig utan bil så går det alldeles utmärkt att ta sig med buss från Cancun till Merida. Från Merida tar man enklast taxi och det kostar mellan 200-300 kronor.

Man kan även flyga till Merida och hyra bil där eller ta en taxi som beskrivit ovan

 

Vilka flygbolag?

Reguljärflyg går både till Cancun och till Merida. Bra ställen är söka på är momondo.se eller www.google.se/flights/

Ett annat bra tips är att flygstolar på www.fritidsresor.se eller ving.se I mellan säsongerna burkar det finnas gott om flystolar till ett mycket bra pris.

Att göra i området

På Yucatanhalvön finns massor att upptäcka. Natur och djurlivet är fantastiskt och det finns massor av äventyr att ta del av. Det finns också ett rikt kulturarv från Mayaindianerna med bla flera maya-tempel, varav Chichen Itza och Uxmal är de mest kända. Här finns också stora områden med flamingos, i Celestun kan man se 1000-tals flamingos samlade på ett ställe. Att besöka någon av alla cenotes (djupa, kristallklara, badbara sötvattenskällor) rekommenderas varmt.

Golf

För den som vill spela golf så ligger den exklusiva golfklubben Yucatan Country Club, med banor ritade av Jack Nicklaus, ca 20 minuter bort. 

Progreso,

som ligger ca 15 min bort, är en liten hamnstad och en genuin Mexicansk stad som blir full av liv när kryssningsbåtarna lägger till. Här finns Malecon - en fin strandpromenad med med barer, gatuförsäljare, supermarkets, restauranger och affärer. Buss till Progreso går regelbundet från alla små byar längs kusten.

Merida

Blir man sugen på lite mer puls så ligger Miljonstaden Merida enbart 4 mil bort. Merida är en fantastiskt vacker kolonialstad som bjuder på rikt kulturliv, restauranger, barer, biografer, shopping, museer, marknader mm. Här finns allt du kan önska. Ett besök på lyxrestaurang i Merida med vin (som är förhållandevis dyrt i Mexiko)  kan gå loss på runt 200 kr per person. Om man bara vill äta lunch så finns det et antal olika restauranger. Vill du prova en riktig Mexicansk Taco så skall du prova på Wayanes som är en av Meridas absolut mest populära och anspråkslösa Tacorestauranger. Hit valfärdar både fattig och rik för att äta tacos till både furkost och lunch. Andra tips på Tacos i merida finner du om du klickar på denna länken.

Trafiken i Mexiko är lugn och sansad och vägarna bra, men det går även bussar från alla byarna vid kusten.

Fiska

Vi kan genom våra kontakter i byn ordna så att ni kan bli upphämtad precis utanför huset med fiskebåt inklusive fiskeutrustning och såklart en lokal fiskare med koll på var fisken står. Boka då in så att ni äter färsk fisk till kvällen som ni såklart lägger på grillen:-) 

Snorkla

Det finns möjligheter att snorkla och få uppleva Mexicogulfens vattenliv. Fårn huset så är det 5-10 minuter och gå innan man simmar ut till revet där man kan snorkla fritt i det varma sköna vattnet. 

Haciendas

Haciendas är mexicos namn på Slott eller Herrgårdar. Histoiren berättar att på många av Yucatans haciendor "odlade man Yucatans Gröna Guld" på början av industiralismen tid. "Det gröna guldet" är Henequen kaktusen. Av denna kaktus gjorde man sisalsnören som sedan såldes till hela världen. detta är en facineradne historia som du kan både få se och höra om på SOTUTA DE PEON här har de även en vacker Cenote som ingår i touren som med fördel börjas eller avslutas med något godt att äta i restaurangen som har väldigt god och privärd mat. Passa gärna på att boka er tour.

 

img-7638.jpg

 

 

img-9019.jpg

 

 

 


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)